Afgelopen maandag werd onder grote belangstelling het eerste nummer van zanger Yves Berendse gelanceerd. Dit alles gebeurde bij Beachclub Vroeger in Bloemendaal onder het toezicht oog van ruim 600 aanwezige gasten. Deze nieuwkomer zette een lancering neer waar menig gevestigde naam nog een puntje aan kan zuigen. Hoewel het leek alsof Yves per helikopter of via de zee op zijn CD presentatie zou arriveren, kwam de zanger ‘gewoon’ op zijn fiets aan bij de locatie. Daar werd hij door alle aanwezigen met luid applaus ontvangen en beklom hij het podium om zijn debuutsingle ‘Voor jou’ ten gehore te brengen. Vervolgens kreeg hij uit handen van producers Peter van Asten en Jeroen Englebert zijn eerste eigen CD overhandigd. Bram Koning nam de presentatie van de avond voor zijn rekening.

Veel vakgenoten van Yves waren aanwezig om hem te steunen deze avond en de lancering kracht bij te zetten. Zo traden onder andere Dries Roelvink, Mike Peterson, Robert Leroy, Tino Martin en Wesly Bronkhorst op. Dave Roelvink nam tussen de optredens door plaats achter de DJ tafel om het uitzinnige publiek te vermaken. Uiteraard nam ook Yves zelf de microfoon nog in de hand voor een spetterend optreden. Verder waren onder andere collega’s Ernst Daniel Smid, Esther Oosterbeek, Hans Klok, Mayday, Quincy, Denny Braaf en Sander Janson aanwezig om de lancering bij te wonen.

De single ‘Voor jou’ is vanaf vandaag te downloaden via iTunes.

Over Yves Berendse: Yves (29 oktober 1993) is een getalenteerde Zandvoortse zanger geboren te Haarlem. Tijdens zijn achttiende verjaardag traden tijdens een voor hem georganiseerde surprise party in zijn stamcafé De Klikspaan diverse artiesten op. Als verrassing voor zijn ouders pakte Yves zelf de microfoon en zong een aantal nummers voor hen. Dit werd door de aanwezigen met zoveel enthousiasme ontvangen dat Yves vele weekenden in zijn stamcafé de microfoon ter hand nam en de gasten vermaakten met zijn optredens. Wat als een geintje begon groeide uit tot zijn passie. Yves repeteerde, naast zijn studie, vele avonden. Zijn repertoire varieerde van Vader Abraham tot René Froger en van Guus Meeuwis tot Rasmes Shaffy. Hij werd gevraagd om wekelijks het entertainment te verzorgen in zijn stamcafé. Iedere laatste zondag van de maand nodigde Yves een van zijn collega zangers uit in Zandvoort en deed zo ervaring op met onder andere Dario, Wesly Bronkhorst, Dries Roelvink, Quincy, Robert Leroy, Tino Martin, Mick Harren en vele anderen.

Yves nam zanglessen en liet orkestbanden maken om zich te kunnen onderscheiden van de vele zangers en zangeressen binnen zijn vakgebied. Hij nam deel aan diverse talentenjachten en belandde overal minimaal in de top drie. Dit sterkte hem om zich volledig te focussen op de muziek. Uit het hele land stroomden de boekingsaanvragen binnen en zelfs in Spanje, aan de diverse Costa’s, is Yves een veelgevraagde zanger.

Nu drie jaar later, vele optredens verder en podiumervaring rijker maakt Yves de stap richting een professionele zangcarrière en lanceerde op maandag 20 april 2015 zijn eerste debuutsingle ‘Voor jou’. Recentelijk won Yves de talentenjacht van de bekende Amsterdamse horecagelegenheid ‘Jantjes verjaardag’ en mag zich hiermee de huiszanger noemen van deze kroeg.

—————————————————————————————————————————–
Noot door de redactie/niet voor publicatie: Voor beeldmateriaal van de CD presentatie of interview aanvragen met Yves Berendse kunt u contact opnemen met CL Events & Management via management@christianlooman.nl of 06-51221954.