Actrice en zangeres Lone van Roosendaal is in 1969 geboren in Bonn (BRD). Ze is tweetalig en spreekt vloeiend Duits. In 1993 voltooide zij de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam waarna zij haar eerste stappen binnen de musical zette als ensemble in My Fair Lady. Hierna volgden vele rollen in musicals zoals onder andere Carlie, Grease, Rocky over the Rainbow en Copacabana. Daarna volgden hoofdrollen zoals die van Donna in Mamma Mia, de titelrol in Sweet Charity, Grizabella in Cats, Queenie in The Wild Party, de heks in Into the Woods , Inez in Zorro en onlangs nog Rose in Aspects of Love. Lone is wereldwijd de enige vrouw die de hoofdrol van Donna in de musical Mamma Mia in drie verschillende landen (Nederland, België en Duitsland) heeft gespeeld.

Zij ontving vijf nominaties voor een John Kraaijkamp Musical Award waarvan zij er twee voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical verzilverde te weten voor Sweet Charity en Zorro.
Op toneelgebied speelde zij stewardess Heidi in Boeing Boeing, Karin in Eten met Vrienden en haar laatste toneelrol was in Liefde Half om Half waar zij Cindy speelde.

Verder heeft Lone op TV in meerdere series gespeeld van Meiden van de Wit tot Koefnoen. Maar het grote publiek leerde haar pas echt kennen als de blonde bitch Melanie Westhof in de serie Voetbalvrouwen waarin ze drie seizoenen schitterde. Daarna speelde ze Jacky in de bioscoophit Verliefd op Ibiza en de daaropvolgende gelijknamige televisieserie. Ook heeft zij de stem van Michelle Pfeiffer nagesynchroniseerd in de bioscoopfilms The Prince of Egypt en Sinbad.
In 2014 was zij een van de kandidaten in Expeditie Robinson.

Komend seizoen speelt Lone de rol van Marian in de musicalproductie Heerlijk duurt het langst.